Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Yeşil Kampüs Programı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ), Yeşil Kampüs Programı ile sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmayı ve öğrenci dostu bir kampüs ortamı oluşturmayı hedefliyor. Programın temel unsurları şunlardır:

Sıfır Atık: Geri dönüşüm ve atık yönetimi sistemleri ile atık miktarını en aza indirmek ve sıfır atık hedefine ulaşmak.

Yeşil Enerji: Güneş panelleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak kampüsteki enerji ihtiyacını karşılamak ve karbon ayak izini azaltmak.

Doğayı Korumak: Biyolojik çeşitliliği korumak, yeşil alanları artırmak ve kampüs içerisinde doğal bir yaşam ortamı oluşturmak.

Sürdürülebilirlik: Su kaynaklarını korumak, enerji tasarrufu yapmak ve atık yönetimi ile sürdürülebilir bir kampüs modeli oluşturmak.

Öğrenci Dostu Kampüs: Öğrencilerin çevre bilincini geliştirmek, onları programın aktif katılımcıları haline getirmek ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemeleri için teşvik etmek.

Enerji Tasarrufu: Enerji tasarruflu aydınlatma ve elektronik cihazlar kullanarak kampüsteki enerji tüketimini azaltmak.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Yeşil Kampüs Programı ile:

• Çevre kirliliği azalacak
  • Doğal kaynaklar korunacak
  • Sürdürülebilir bir kampüs modeli oluşturulacak
  • Öğrencilerin çevre bilinci artacak
  • Daha yaşanabilir bir kampüs ortamı sağlanacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Yeşil Kampüs Programı'na tüm paydaşların katılımı ile daha yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım atıyor.

Programın Detayları:

• Programın detaylı bilgisi için Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Yeşil Kampüs Programı: URL SBÜ Yeşil Kampüs web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
  • Programın sosyal medya hesaplarını takip ederek güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Slogan:

SBÜ Yeşil Kampüs: Geleceğe Nefes Aldırıyoruz!

Hedef:

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni Türkiye'nin en yeşil ve sürdürülebilir kampüslerinden biri haline getirmek.

Katılım:

Tüm öğrenci, akademisyen ve personel programın aktif katılımcıları olmaya teşvik edilir.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Yeşil Kampüs Programı ile birlikte daha yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunalım!